PS4'te Kullanıcı Nasıl Silinir?

ByGorkem

TRapple sever
Kıdemli Üye
Katılım
30 Tem 2018
Mesajlar
491
Çözümler
1
Tepkime puanı
98
Puanları
28
PlayStation 4, sisteminde farklı birkaç kullanıcının tanımlanmasına izin veren bir oyun konsoludur. Bir kullanıcıyı silmek istiyorsan bunu yapmak çok basittir.
1641687713933.png
Birincil hesabına giriş yap. PS4’ünü aç ve giriş bilgilerini her zamanki gibi gir. Diğer hesapları silebilmek için konsolun birincil kullanıcısı olarak giriş yapmış olman gerekir.
1641687739549.png

“Ayarlar”a git. Ana ekranda, seçenekler menüsünü getirmek için soldaki kumanda kolunu ileri ittir. Gezinmek için soldaki kumanda kolunu kullanmaya devam ederek “Ayarlar” olarak adlandırılmış araç kutusu simgesine ulaşana kadar sağa kaydır. Seçmek için “X”e bas.
1641687762909.png
Giriş ayarları” ekranını aç. Ayarlar menüsünde “Kullanıcı Yönetimi”ne doğru kaydır. Burada “Kullanıcı Sil”e tıkla.
1641687784498.png

  1. stenilen kullanıcıyı sil.Silmek istediğin kullanıcıya doğru kaydır. Silmek için “X”e bas, ardından da silme işlemini onayla. Burada yalnızca PS4’ün yönergelerini takip et.
    • Birincil hesabını silmeye çalışıyorsan PS4’ün sıfırlanması gerekir. “Sil”e tıkladıktan sonra, sıfırlama kararını doğrulaman istenir. Bunu yapınca konsolun fabrika ayarlarına döndürülür. Yedeklenmeyen tüm veriler kalıcı olarak silinir.[1]
      • Verilerini yedeklemek için Sistem Depolama Alanı’nda Ayarlar>Uygulama Kayıtlı Verilerinin Yönetimi>Kayıtlı Veriler’e git. Buluta kaydetmek için "Çevrimiçi Depolama Alanı"nı seç veya harici sabit disk gibi bir USB cihaza kaydetmek için "USB Depolama"yı seç. Yedeklemek istediğin oyunu veya uygulamayı seç ve "Kopyala"ya tıkla.
    • Bu işlem sırasında PS4’ünü kapatma; aksi hâlde cihazına ciddi bir hasar verebilirsin.
1641687816129.png

Silme işleminin başarı olup olmadığına bak. PS4’ünden çıkış yap, ardından tekrar giriş yap. Kullanıcı, seçenekler ekranında artık yoksa onu sistemden başarılı bir şekilde silmişsindir.

2. YÖNTEM .


Birincil Hesap ile Fabrika Ayarlarına Döndürmek​


1641687988362.png

Birincil hesabına giriş yap. PS4’ünü aç ve giriş bilgilerini her zamanki gibi gir. Konsolunun birincil kullanıcısı olarak oturum açmış olman gerekir.

“Ayarlar”a git. Ana ekrandayken seçenekler menüsünü getirmek için soldaki kumanda kolunu ileri ittir. Gezinmek için soldaki kumanda kolunu kullanmaya devam ederek “Ayarlar” olarak adlandırılmış araç kutusu simgesine ulaşana kadar sağa kaydır. Seçmek için “X”e bas.
1641688035564.png
“Sıfırlama” ekranını aç. Ayarlar menüsündeyken “Sıfırlama”ya kadar kaydır. Burada “PS4’ü Sıfırla”ya tıkla. “Tam”ı seç ve konsolun yönergelerini takip et. Bu, PS4’ünü fabrika ayarlarına döndürür ve ödüller, ekran görüntüleri gibi, yedeklenmeyen tüm verileri siler.
  • Verilerini yedeklemek için, Sistem Depolama Alanı’nda Ayarlar>Uygulama Kayıtlı Verilerinin Yönetimi>Kaydedilen Veriler’e git. Buluta kaydetmek için "Çevrimiçi Depolama Alanı"nı veya harici sabit disk gibi bir USB cihaza kaydetmek için "USB Depolama"yı seç. Yedeklemek istediğin oyun veya uygulamayı seç ve "Kopyala"ya tıkla.
  • Tam bir fabrika ayarlarına döndürme işlemi birkaç saat sürer. Bu işlem sırasında PS4’ünü kapatmadığından emin ol; çünkü bu ciddi bir hasara neden olabilir

3.YÖNTEM


1641688098314.png

Kaybetmek istemediğin verileri yedekle. Sistem Depolama Alanı’nda Ayarlar>Uygulama Kayıtlı Verilerinin Yönetimi>Kaydedilen Veriler’e git. Buluta kaydetmek için "Çevrimiçi Depolama Alanı"nı veya harici sabit disk gibi bir USB cihaza kaydetmek için "USB Depolama"yı seç. Yedeklemek istediğin oyun veya uygulamayı seç ve "Kopyala"ya tıkla.
1641688114240.png
Cihazı elle kapat. Güç düğmesini birkaç saniye boyunca basılı tut. Bip sesi duyana ve ışıklar kırmızı olana kadar bekle. Parmağını çek.
1641688132935.png
Cihazı elle tekrar aç. Güç düğmesini tekrar basılı tut. Önce bir bip sesi, 7 saniye kadar sonra da ikinci bir bip sesi duyarsın. Düğmeyi bırak.
1641688156790.png


“Varsayılan Ayarları Geri Yükle”ye bas. PS4 açıldıktan sonra Güvenli Mod’da olman gerekir. “Varsayılan Ayarları Geri Yükle”ye doğru kaydırmak için soldaki kumanda kolunu kullan. Seçmek için “X”e bas, ardından PS4’ün yönergelerini izle. Bu, PS4’ünü fabrika ayarlarına döndürür ve ödüller, ekran görüntüleri gibi, yedeklemediğin tüm verileri siler.

  • Güvenli Mod’da oyun kolunun konsola USB kablosuyla bağlanması gerekir.
  • Bu yöntemi yalnızca parolasını bilmediğin bir PS4’ü sıfırlıyorsan kullanmalısın.
aLINTIDIR.
 

Ekli dosyalar

  • 1641687941957.png
    1641687941957.png
    181.3 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Üst