2018 iPhone Modellerine Güç Verecek İşlemcinin Detayları Belli Oldu

DeliTurK

Living is to resist
Admin
Kurucu
Yönetici
Apple Expert
Adım
Devrim
Meslek
Güvenlik
Konum
İstanbul
Cihaz
iPhone 13 Pro Max
Katılım
9 Haz 2018
Konular
1,156
Mesajlar
4,468
Çözümler
7
Tepkime puanı
4,804
Puanları
2,099
Yaş
48
2018-iPhone-Modelleri.jpg

Apple’ın önemli tedarikçilerinden Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, gelişmiş 7 nanometre üretim teknolojisinin kullanıldığı işlemcilerin ticari üretimine başladığını açıkladı. 7nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemcilerin en büyük müşterilerinden birisi Apple olacak ve A12 serisi işlemciler 2018 iPhone modellerinde yer alacak.
Açıklama, TSMC’nin CEO’su Wei tarafından ve TSMC’nin 7nm üretim teknolojisinde beklenenden daha düşük verim oranıyla karşı karşıya olduğu yönündeki spekülasyonları ortadan kaldırmak için yapıldı. Wei, 7nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemciler için sipariş veren müşterileri hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı ancak 2017’de 10.5 milyon adet olan işlemci üretimi kapasitesinin bu yıl 12 milyona çıkardıklarını belirtti.
7nm üretim teknolojisi kullanılarak oluşturulan yongalar, AI, GPU, kripto para birimi ve 5G uygulamaları olmak üzere 2018’in sonuna kadar toplamda 50 işlemci tasarımı ile karşımıza çıkacak. iPhone’larda da yerini alacak olan 7nm teknolojisi ile üretilmiş A12 işlemcisi önceki modellere kıyasla daha yüksek performans ve pil ömrü sunacak.

Şu anda TSMC, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’de bulunan A11 Bionic işlemcisinin ve iPhone 7, iPhone 7 Plus’daki A10 Fusion işlemcisinin tek tedarikçisi konumunda. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir raporda, TSMC’nin 7nm FinFET işlemci fabrikasında kullandığı yonga plakası paketleme teknolojisinin Samsung’un aynı alanda kullandığı teknolojiden büyük ölçüde üstün olduğu bilgisi paylaşılmıştı.
Apple, bu yıl yine tüm işlemcilerinin üretimi için tek bir tedarikçi ile çalışma kararı aldı. Apple’ın bu yıl da TSMC’yi tek A serisi çip işlemcisi tedarikçisi olarak tutacak olması, Cupertino merkezli şirketin üç sene üst üste TSMC ile çalışacağı anlamına geliyor. 2016 yılında A10 ile başlayan TSMC serüveni, 2017’de A11 Bionic ve 2018’de de A12 serisi işlemcisi ile sürecek gibi duruyor. 2015 yılında Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta yer alan A9 işlemcisi için hem TSMC hem de Samsung ile çalışmıştı. O dönem TSMC’nin teknolojisi ile üretilen A9 işlemcisinin yer aldığı iPhone’ların daha iyi pil ömrü sunduğunu ortaya çıkmıştı.
Sırada 5nm Üretim Teknolojisine Sahip İşlemciler Var!
TSMC-5nm-A-Serisi-Cip.jpg

TSMC’nin CEO’su Wei ayrıca 5nm üretim teknolojisine de değinerek, bu teknolojiyi en geç 2020’nin başına kadar kullanmaya başlayacaklarını ve teknoloji için 25 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

alıntı
 
Geri
Üst