Abonelik sistemi gündemde: Apple'dan 'taksitli telefon' sinyali

Albert_Wesker

Emekli Yönetici
Apple Expert
Elit Üye
Apple Sever
Adım
Gökhan
Cihaz
iPhone 11
Katılım
13 Haz 2018
Konular
484
Mesajlar
1,388
Çözümler
3
Tepkime puanı
1,895
Puanları
2,489
Yaş
36
Konum
Türkiye

Apple, taksit ödeyerek iPhone sahibi olunabilecek yeni bir satın alma modeli üzerinde çalıştığını açıkladı. Buna göre, bir uygulama ya da platforma üye olurmuş gibi aylık belli miktarlarda ödeme yapılarak yeni bir iPhone satın alınabilecek.

1649118244925.png
Türkiye’de cep telefonlarına taksit sınırı uygulanırken, ABD’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple’ın iPhone ve diğer cihazları için "abonelik" sistemi getirmeyi planladığı açıklandı.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, bir uygulama ya da platforma üye olurmuş gibi aylık belli miktarlarda ödeme yapılarak yeni bir cihaz sahibi olmanın önünü açmak istediklerini belirterek, “Apple’ın cihazları için bir abonelik sistemini geliştirdiğini söyledi” dedi.

Henüz bu projenin gerçekleşmesine vakit olduğunu aktaran kaynaklar, Apple’ın böylelikle satışlarını artırmayı planladığını belirtti.
Apple, eğer bu adımı gerçekleştirirse Apple Music, Apple Arcade gibi dijital aboneliklerin yanı sıra ilk kez cihazlar için benzer bir abonelik sistemini getirmiş olacak.

Türkiye’de cep telefonlarına uygulanan taksit sınırlandırması devam ederken, Apple’ın bu hizmetini Türkiye’de uygulamaya alıp almayacağına dair bir açıklama yapılmadı. Söz konusu iddiaların Apple'ın hisselerini dün yüzde 2.3 arttırdığı belirtildi.
 
Geri
Üst