- Konular
- 1,198
- Adım
- Devrim
- Meslek
- Güvenlik
- Cihaz
- iPhone 13 Pro Max

Mac, iPad, iPhone ve Apple Watch gibi ürünleri ile dikkat çeken Apple, mobil işletim sistemi iOS’u geliştirmeye hız kesmeden devam ediyor . Yeni etkinliğinde iOS 15 sürümünü tanıtan Apple, resmi paylaşımına az kalmasına rağmen iOS 14 geliştirmelerine de devam ettiğini gösterdi.
Apple’ın Swift ile uygulama geliştirebileceğiniz özel uygulaması Xcode 13 beta sürümünde görülen sızıntılara göre Apple’ın iOS 14.8 sürümünü yakında piyasaya süreceği ortaya çıktı. MacRumors analistlerinin keşfettiği bilgi kısa süre içerisinde Twitter platformunda gündem yarattı.

MacRumors analistleri tarafından keşfedilen bilgi, kısa sürede Twitter’da Apple meraklıları tarafından gündem oldu.
Spotted in Xcode 13 beta 4:
iOS 14.8 on the way?Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
— Brendan Shanks (@realmrpippy)Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Gelen bazı haberlere göre ise
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
işletim sistemi ile birlikte iOS 14.8 aynı anda piyasaya çıkacak. Fakat iOS 14 destekleyebilen bütün cihazlar iOS 15’i de destekleyecek. Bu sebeple, Apple’ın farklı bir planı yok ise aynı anda yayınlama ihtimali azalacak gibi gözüküyor.Güvenlik Güncellemeleri Gelmeye Devam Ediyor
Ayrıca dikkat çekici bir kısım ise Apple’ın iOS üzerinde .8 sonlu bir sürümünün yer almıyor oluşu. Genel olarak Apple, yaz mevsimi sonunda ve sonbahar aylarında yeni işletim sisteminin yayınlanmasına yakın süreçlerde bir önceki iOS sürümü çalışmalarını durduruyor.Apple’ın bu yıl eski iOS sürümünde durmak isteyen kullanıcılar için geliştirdiği yeni yazılım güncellemesi sekmesi ise bu tür bir farklılığın neden olabileceğine işaret ediyor. Ayarlar uygulamasında iki ayrı yazılım güncelleme sürümü arasında sizlere seçim sunuluyor. En son özellikler ve gelişmiş güvenlik güncellemeleri için iOS 15 yayınlanır yayınlanmaz telefonunuza kurabilir veya eski sürüm ile devam ederek güvenlik güncellemelerini almaya devam edebilirsiniz.