Kardeşim öncelikle selamın aleyküm, brawl stars son güncelleme ile daha farklı bir jailbreak algılama sistemine geçti. Sanırsam Dopamine2 jailbreak kullanıyorsun, böyle jailbreakler yüklü tweakleri spesifik bir konuma koyduğu için Supercell geliştiricileri oyunu bu konumu denetleyecek şekilde yapmışlar. Dolayısıyla bu dosya orda oluşuyor ve oyun tarafından tespit ediliyor. Senle aynı cihaza ve aynı sürüme sahibim Dopamine2 kullanırken son güncelleme ile oyundan atmaya başladı 3 günlük araştırma sonucunda bahsettiğim bilgileri edindim ve çözümüde öğrendim. Öncelikle cihazını sıfırlamayı göze alıcaksın (ayarlardan pc olmadan böylece sürümün yükselmeyecek). E ama jailbreak kalcak diyceksin, yok kalmıyor çünkü şuandaki çoğu jailbreak (dopamine dahil) rootless yani kullanıcı alanını etkiliyor, böylece sıfırladığında jailbreak ile alakalı her dosya siliniyor. Cihazının yedeğini al (pc ile), telefonu ayarlardan sıfırla
(pc'den değil ha!! iphone'dan) telefon sıfırlama işlemi bittiğinde gerekli işlemleri yap ve yedeğini geri yükle. Gerekli işlemler bittiğinde Brawl Stars'ın sorunsuz olarak açılabildiğini göreceksin. Şimdi diyosun jailbreak gitti başka bi yolda yok. Yok yav anlattım burda sana her şeyi herhalde var
. Dopamine2'nin modifiye edilmiş versiyonu olan RootHide'lı olan versiyonu şuradan indireceksin (.tipa ile biten dosya) :
Sonra trollstore yükliyceksin bu videoyu kullanabilirsin
(cihaza herhangi bir jailbreak uygulayarak trollstore yükleme sadece RootHide kullanmalısın!!) :
Sonra indirdiğin .tipa dosyasını yükle ve jailbreak bas (sileo seç paket yöneticisi olarak). Jailbreak tamamdır ekstra olarak RootHide uygulaması gelecek bu uygulamadan seçtiğin uygulamalar için jailbreak bypass yapabilirsin. İşimiz bitti diyelim sen diceksin bunun tweak'i yokmu boş boş uğraştım. Yok valla, o zaman bunun ne özelliği var diceksin anlatayım. Bu jailbreak indirdiğin tweakleri rastgele isimlerle rastgele yerlere koyuyor böylece uygulamalar jailbreak algılayamıyor. Ancak ve ancak bunun bir adet dezavantajı var ._. oda tweakleri yüklemek için bir uygulamada dönüştürmen gerekmesi, yani her tweak yüklediğinde tweak iniyor seni Patcher adlı uygulamaya atıyor orda "select .deb file"ın altındaki düğmeye basıyorsun biraz bekliyorsun sonra ekranda uyarı çıkıyor uyarı tuşlarının birinde "<-Sileo" yazıyor ona basıyorsun sileoda ekrana birşey geliyor ordan kura basıyorsun ve bam tweak yüklendi. Sorun varsa sorabilirsin istersen müsait olduğumda video çekebilirim.
Şu videonun 3:14 - 3:34 arası ilk kullanımda yapacağın işlemi. 3:35 - 4:16 arası tweak yüklerken yapacağın işlemi gösteriyor :
Orda convert deb yaptıktan sonra o paylaş falan yapıyo ama sen çıkan uyarıda "<-Sileo" tuşunu seçersen seni direk sileoda kur tuşunun olduğu pop-up'a atar. Ayrıca orda convert dedikten sonra yine paylaştan bişeyler yapıyor yeni versiyonda direk seni uygulamaya atıyor bilgin olsun.
Son videodaki jailbreak farklı ve zor bir semi-jailbreak (gerçek jailbreak değil yani kullanma sen işte sadece dediğim dakika aralığına bak)
Sorun varsa sor.