IMEI klonlanması ?

latifugurlu81

Apple Sever
Konular
1
İos 14.2 güncellemesinden sonra yaptığım checkrain 0.12 jailbreak işleminden sonra telefonununuz imei klonlanmıştır diye yasal uyarı geldi . Daha önce böyle olan arkadaş lar varsa yönlendirebilir mi yapılacak işlemler için tel 7plus modelidir

Reloading_Data

Jailbreaking
Elit Üye
Yeni Üye
Apple Sever
Konular
51
İos 14.2 güncellemesinden sonra yaptığım checkrain 0.12 jailbreak işleminden sonra telefonununuz imei klonlanmıştır diye yasal uyarı geldi . Daha önce böyle olan arkadaş lar varsa yönlendirebilir mi yapılacak işlemler için tel 7plus modelidir
böyle olan kimseyle karsılasmadım

Aslan0233

Apple Sever
Konular
3
jailbreak le alakası varmıdır bilmiyorum ama 2 sene önce abimin iPhone 6 telefonuna aynı mesaj geldi. Gelen imei ile telefonda ki imei numarasını karşılaştırdım farklıydı. O yüzden pek umursamadım. Bi kaç ay önce telefonu babama verecektik onun hattını taktık telefon okumadı. Servis yok diyor. Apple a aradık başka hatlar denedik çalıştırmadı telefon. Apple kısıtlama getirmiş. Nası yaparız dedik emniyete filan gitmeniz lazım dedi Apple destekteki arkadaş. Bende uğraşmadım. Öyle kaldı.

Elgado

Apple Sever
Konular
1
Bu sorun jailbreak ile alakalı değildir

Sıfır telefon alan ve garantili olmasına rağmen böyle sonuçlar ile karşılaşan kullanıcılar mevcuttur

Apple ile iletişime geçin veya telefonu aldığınız yet ile iletişime geçin

Kemal Kürşat

Visual Basic Studio Developer
Yönetici
Admin
Apple Expert
Konular
136
Web sitesi
www.trappledestek.com
söylendiği gibi jailbreak ile alakalı değil ama si kullandıgınız repo ve tweaklara dikkat etmelisiniz sonuç olarak iyi niyet taşımayan insanlarda var önerilen repo ve tweakları kullanın sorununuz satıcı firma ve sizin aranızda olan birşey satıcıya ulaşın sorunu bildirin servise gönderin kullanıcı hatası gibi bir sorun yaşarsanız direk tüketici haklarına gidip daya edin 5 7 ay filan sürer ama telefonun aynısını alamasanız bile verdiğiniz parayı geri alırsınız %90 jailbreak telefondan kaldırın bu süreç içerisinde.
tüketici hakları her zaman tüketicinin yanındadır ben daha önce paramı iade olarak geri aldım kullanıcı hatası dedi servis aksine kullanıcı hatası yoktu telefonun ekranı ara ara gidiyordu gelmiyordu güç var ama ekran yoktu yasal ollardan gidin en temizi.

serdar06_65

Yönetici
Co Admin
Apple Expert
Elit Üye
Konular
69
heralde bi 250 tl cihazların elektronik kimlik bilgisi ilgili abonenin numaraları ile eşleştirilerek, kullanılıyor diye biliyorum birde cihaz ikinci elmi sıfır mı alındı

AmiraL

Emekli Yönetici
Apple Sever
Adım
Ahmetcan
Cihaz
iPhone 14 Pro Max
Konular
635
Aldığınız yerle görüşüp gerekeni konuşmanız gerekli fatura bilgisi yok ise aldığınız yerle ve imei yazılarak kağıda kimlik fotokopisi çekilip. Tel alınır yada satış yapılmalıdır. Bu x yada a repo ile ilgili kesinlikle değildir .. veya Jailbreak aracı ile ilgilide değildir.. çoğu kişinin başına bu geçmiştir satıcı alıcı arasında olan. Bir durum . Çözemezseniz Apple ile görüştüğümüzde hattınızın üzerine kayıt edebiliyor. Yiğrnimin 3 aylık cihazıda olmuştu. Jsşlbreak kullanmadığı halde Apple hattın üzerine kayıt etmişti

Son düzenleme:

Damla

Yönetici
Co Admin
Apple Expert
Adım
Öznur
Cihaz
iPhone 11
Konular
1,111
tek hat üzerine açtırıyorsunuz telefonu. Bir daha ki alacak kişi de öyle yapması gerekiyo. Forum doldurulacak ve diğer hattın bu telefona açılması beklenecek

veya Seninn muhattabin servis değil apple nin kendisi olucak ilkinde.. kutu fatura yada bir kagıt. aldığına dair.. sen direk appleyi ara şikayetini belirt imei klonlandi diyip şikayetci ol sonra... hat üzerine .. yaptırmayı düşün.. garanti var ise..

bu.. bunun çözümü hiç bir telefoncu kkabul etmez apple bile bu şekilde çözüyor.. sıfır alıp çok kişi klon derdinden şikayetçiydi özellikle vodofone türkcell gibi yerlerden alanlarda.

DeliTurK

Administrator
Yönetici
Admin
Kurucu
Apple Expert
Adım
Devrim
Meslek
Güvenlik
Cihaz
iPhone 13 Pro Max
Konular
1,198
Klonlamayı İphone üzerine yapmıyorlar, İphone’nin imeini başka cihaza kopyalıyorlar.Ve iki cihazı da iletişime kapatıyorlar..

IMEI klonlanması bir cep telefonunun veya hücresel cihazın seri numarasını (IMEI) alıp bunu başka bir cihaza aktarma eylemidir. Telefon üreticileri her zaman bunu engellemeye çalışır ancak çözmesi zor bir problemdir.

apple ile görüşünüz..

Geri