iOS 14 Beta 6 konumsal ses özelliği ile geldi!

Damla

Co Admin
Yönetici
Apple Expert
Adım
Öznur
Cihaz
iPhone 11
Konular
1,107
1598636091085.png

iOS 14 Beta 6 ile nihayet sisteme elle tutulur bir özellik eklendi. Konumsal ses özelliğini ekleyen Apple, ses konusunda çığır açacak.

Cupertinolu teknoloji devi Apple, Haziran ayındaki WWDC 20 etkinliği sonrasında iOS 14’ün testlerine başlamıştı. Apple, bugün sürpriz bir şekilde geliştiricileri için iOS 14 Beta 6 güncellemesini OTA üzerinden indirime sundu. Yaklaşık olarak 450 MB büyüklüğünde olan bu güncelleme ile sisteme nihayet elle tutulur bir yenilik ekleniyor.

Apple, bildiğiniz gibi iOS 14’le birlikte sisteme Widget dışında fazla bir yenilik sunmamıştı. Ancak bu güncelleme ile sisteme Konumsal Ses özelliği ekleniyor. Peki, nedir bu konumsal ses özelliği ne işe yarar? Apple’ın WWDC 20 etkinliğinde tanıttığı bu özellik sadece AirPods Pro kulaklığında çalışacak.

1598636109245.png

Bu özellik sayesinde film veya dizi izlerken ses kulaklıktan değil de sanki bir ses sisteminden geliyormuş gibi bir hissiyat sunuluyor. Önümüzdeki aylarda Netflix‘e gelecek olan güncelleme ile uygulama desteği sayesinde kullanılabilecek olan bu özellik, şimdilik sisteme eklense de kullanılmıyor.

Ses konusunda çığır açacak olan konumsal ses özelliği muhtemelen bir kaç hafta içerisinde iTunes Store‘da yer alan filmlere eklenecektir. Bu özelliği test etmek için aşağıdaki adımları uygulayarak Beta sürümünü yükleyebilirsiniz.

iOS 14 Beta 6 yükleme rehberi
  1. Adım: iPhone’dan Safari tarayıcısını açın
  2. Adım: Beta Profiles sitesine girin.
  3. Adım: iOS 14 bölümünden “Download Profile” seçeneğine tıklayın.
  4. Adım: iPhone’unuza profili yükleyin.
  5. Adım: iPhone’u kapatıp açın.
  6. Adım: iPhone’u açtıktan sonra; Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden iOS 14’ü indirin ve yükleyin.
iOS 14 alan iPhone modelleri
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS‌ Max
  • iPhone XR
  • ‌iPhone‌ X
  • ‌iPhone‌ 8
  • iPhone‌ 8 Plus
  • ‌iPhone‌ 7
  • iPhone 7 Plus