- Konular
- 18
Merhaba arkadaşlar, bilindiği üzere cihaza aynı uygulamadan 1'den fazla yüklemenin çeşitli yolları var. Bu konuda size Filza ile manuel klonlamayı anlatmaya çalışacağım.
Mantık olarak birbirine yakın olsada en çok klonlanmak istenen WhatsApp uygulaması üzerinden gideceğiz
Unutmayın, aşağıdaki işlemlerin tamamı klonlamak istediğimiz uygulamanın App klasörü dışarı çıkarılarak, yani
bir kopyası üzerinde yapılacaktır. Mevcut App klasörü üzerinde herhangi bir değişiklik yapmayın
AppSync kurulu olması gerekmektedir.
Kurulum
Filza ile root dizininde WhatsApp.app araması yapın ve karşınıza çıkan klasörü kopyalayın.
var/mobile dizinine gidirek, Payload adında bir klasör oluşturun
Kopyaladığınız klasörü Payload klasörünün içine yapıştırın.
WhatsApp klasörünün içerisinde bulunan info.plist adlı dosyayı açın
CFBundleIdentifier satırındaki, net.whatsapp.WhatsApp ismini değiştirin ben örnek olarak sonuna 2 ekledim. plist dosyasını kaydedip çıkın.
Aynı dizinde bulunan, PlugIns klasörünü bulun ve açın.
Bu klasörün içerisinde toplamda 4 tane klasör bulunur ve her birinin içerisinde info.plist dosyaları yer almaktadır
TodayExtension.appex
ShareExtension.appex
IntentsUI.appex
Intents.appex
Bu 4 klasörün içerisinde yer alan info.plist dosyalarını sırayla açın ve yine CFBundleIdentifier satırı örneğin; net.whatsapp.WhatsApp.Intents ismini WhatsApp dan hemen sonra ayırıcı bir değer girin. Ben yukarıda belirttiğim gibi WhatsApp2 olarak devam ediyorum.
4 plist dosyasının, CFBundleIdentifier satırları aşağıdaki gibi olmalıdır.
Tüm adımları tamamladıktan sonra Payload klasörünü zipleyin
Zip uzantısını ipa olarak düzenleyip kaydedin.
Son olarak, Payload.ipa dosyasına dokunun ve sağdaki "Yükle" butonuna tıklayın.
Bir kaç saniye bekledikten sonra uygulamayı kuracaktır. Tüm işlemler bu kadar, takıldığınız bir yer olursa konu altına yazabilirsiniz.
Tüm uygulamalarda mantık yukarıda anlatıldığı gibidir. Uygulamada PlugIns klasörü bulunmuyorsa, ana dizindeki info.plist dosyasını düzenlemeniz yeterli
Uygulamadan atma gibi sorunlar yaşıyorsanız aşağıdaki yönetimi deneyin veya uyulamayı silip yeniden yükledikten sonra, uygulamaya giriş yapmadan app klasörüsünü dışarı çıkarıp direkt klonlama işlemeni yapın
Mantık olarak birbirine yakın olsada en çok klonlanmak istenen WhatsApp uygulaması üzerinden gideceğiz
Unutmayın, aşağıdaki işlemlerin tamamı klonlamak istediğimiz uygulamanın App klasörü dışarı çıkarılarak, yani
bir kopyası üzerinde yapılacaktır. Mevcut App klasörü üzerinde herhangi bir değişiklik yapmayın
AppSync kurulu olması gerekmektedir.
Kurulum
Filza ile root dizininde WhatsApp.app araması yapın ve karşınıza çıkan klasörü kopyalayın.
var/mobile dizinine gidirek, Payload adında bir klasör oluşturun
Kopyaladığınız klasörü Payload klasörünün içine yapıştırın.
WhatsApp klasörünün içerisinde bulunan info.plist adlı dosyayı açın
CFBundleIdentifier satırındaki, net.whatsapp.WhatsApp ismini değiştirin ben örnek olarak sonuna 2 ekledim. plist dosyasını kaydedip çıkın.
Aynı dizinde bulunan, PlugIns klasörünü bulun ve açın.
Bu klasörün içerisinde toplamda 4 tane klasör bulunur ve her birinin içerisinde info.plist dosyaları yer almaktadır
TodayExtension.appex
ShareExtension.appex
IntentsUI.appex
Intents.appex
Bu 4 klasörün içerisinde yer alan info.plist dosyalarını sırayla açın ve yine CFBundleIdentifier satırı örneğin; net.whatsapp.WhatsApp.Intents ismini WhatsApp dan hemen sonra ayırıcı bir değer girin. Ben yukarıda belirttiğim gibi WhatsApp2 olarak devam ediyorum.
4 plist dosyasının, CFBundleIdentifier satırları aşağıdaki gibi olmalıdır.
Tüm adımları tamamladıktan sonra Payload klasörünü zipleyin
Zip uzantısını ipa olarak düzenleyip kaydedin.
Son olarak, Payload.ipa dosyasına dokunun ve sağdaki "Yükle" butonuna tıklayın.
Bir kaç saniye bekledikten sonra uygulamayı kuracaktır. Tüm işlemler bu kadar, takıldığınız bir yer olursa konu altına yazabilirsiniz.
Tüm uygulamalarda mantık yukarıda anlatıldığı gibidir. Uygulamada PlugIns klasörü bulunmuyorsa, ana dizindeki info.plist dosyasını düzenlemeniz yeterli
Uygulamadan atma gibi sorunlar yaşıyorsanız aşağıdaki yönetimi deneyin veya uyulamayı silip yeniden yükledikten sonra, uygulamaya giriş yapmadan app klasörüsünü dışarı çıkarıp direkt klonlama işlemeni yapın
Son düzenleme: