Merhaba arkadaşlar. Kullanmakta olduğum iphone XS cihazıma batarya arayışına girdim ve yabancı bir videoda rastladığım iphone XS cihaza İphone X bataryası montaj (test) videosuna denk geldim ve sonuç olumluydu. Yaptığım araştırmalarda İphone XS bataryası X bataryasına göre düşük amper ve fiyat olarak ta neredeyse 2 katı farktaydı. Risk alarak Yüksek Amperli İphone X 3210 mAh Kapasiteli bi alman markası olan Woyax marka batarya siparişi verdim. (mAh teyidini 3Utools ile kontrol ettim doğru ama ne kadar doğru bilmiyorum.) İndirim koduyla 152.80-TL ye geldi Kullanım deneyimim %78 batarya ömrü olan orijinal XS bataryama nazaran %100 performanslı diyebilirim aktif kullanımda nerdeyse 2 kez şarj ederken 1 full şarj ve aktif kullanımla tam 1 gün gidiyor.
Fiyat: 152,82-TL (WOYAX10 İndirim Koduyla) Orijinal Batarya 599-TL
Performans Kullanım süresi : %80 ile %100 arasında Performans artışı. (%78 ömürlü Orijinal bataryaya kıyasla)
Eksileri Olumsuz Yönleri : Xs ve sonraki jenerasyon cihazlarda Apple'ın aldığı kara gereği orijinal batarya kullanılmadığında Pil sağlığı uyarısı veriyor ve Pil Sağlığı Uygulaması (%78 ömrü kaldığı vs ) Çalışmıyor. (Pil % ve düşük pil modu vs çalışıyor.) Bildirim ve Uyarıyı almak istemiyorsanız. Bu sorunun çözümü
Teknik bilgi ve becerisi olan yapabilir. Sadece Orijinal Olmayan XS bataryalarda olur Konudaki X için olacağını sanmıyorum 2 chip mevcut. Konuyu sadece yardımcı olmak adına paylaştım İyi günler