“Kodi-ios 64” ekran hatası

dr.huseyinunal

Apple Sever
Konular
8
iPhoneSE
ios 12.1.4

Kodi-ios 64yükledim. Ancak ekran görüntüsündeki gibi hata veriyor. Ekranın yarısında açılıyor ve butonlar da işlemiyor. Yan çevirdiğimde de aynı sorun mevcut. 32 versiyonunu da denedim ancak o hiç açılmadı. Tweaki sitesinden indirdim. Cydia’dan da indirip denedim. Aynı sorun devam ediyor...
E70C94CB-E930-40C0-A3C8-4CDD388B0634.png

Leoo

Apple Sever
Konular
13
Hata nerde göremedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Oyla:
KS
KS

dr.huseyinunal

Apple Sever
Konular
8
Tweak ekranın altında görünüyor sadece. Ekranı kaplamıyor. Ekranın alt sağ tarafında uygulamanın devamı var ancak ekranda görülmüyor. İşin garip tarafı yukarıdaki siyah kısımlara tıkladığımda aşağıdaki butonlar aktifleşiyor :) Sanırım buton yapılandırması doğru konumlarda. Ancak görüntü ekranı kaplamadığı için yukarıdaki bir boşluğa tıkladığımda aşağıdaki butonlara tıklamışım gibi algılıyor. Ama ekranı kaplasaydı o boşlukta normalde aktive olan butonun olması gerekiyordu.

Oyla:

Leoo

Apple Sever
Konular
13
Tweak ekranın altında görünüyor sadece. Ekranı kaplamıyor. Ekranın alt sağ tarafında uygulamanın devamı var ancak ekranda görülmüyor. İşin garip tarafı yukarıdaki siyah kısımlara tıkladığımda aşağıdaki butonlar aktifleşiyor :) Sanırım buton yapılandırması doğru konumlarda. Ancak görüntü ekranı kaplamadığı için yukarıdaki bir boşluğa tıkladığımda aşağıdaki butonlara tıklamışım gibi algılıyor. Ama ekranı kaplasaydı o boşlukta normalde aktive olan butonun olması gerekiyordu.

Ayarları sıfırlayın bnde herhangi bir sorun yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Oyla:
KS
KS

dr.huseyinunal

Apple Sever
Konular
8
Birinci görüntüde ekranın altında 6 adet ayar seçeneği görülüyor. Ancak normalde sağ tarafta 3 tane daha seçenek var, onlar ekrana sığmamış. Bir de ekranın sol üstteki siyah kısmına tıkladığımda normalde orda olmayan aşağıdaki play seçeneğine tıklıyor. Yani o play butonunun normalde olması gereken yere tıklayınca aşağıdaki play butonuna tıklıyor, ilginç.

AB7F8C6B-1888-4127-B5DA-CB5F175239D3.png

Aşağıdaki ikinci ekran görüntüsü ise ekranı yan çevirdiğimde uygulamanın görüntüsü. Ekranda hemen hemen hiçbirşey görünmüyor. Sadece bir köşesi görülüyor uygulamanın.

95BA08C0-5812-417C-A815-11E844E86EB9.png

Oyla:
KS
KS

dr.huseyinunal

Apple Sever
Konular
8
Daha yeni kurdum zaten. Ayar falan yapmadım ki hiç. Silip baştan kurdum ama yine olmadı...

Oyla:

engin

Tecrübeli Üye
Elit Üye
Apple Sever
Adım
Engin
Meslek
Özel Şirket
Cihaz
İPhone X
Konular
58
HOCAM telefonu bir sıfırlayıp tekrardan jailbreak etmenizi ve Tweak kurmanızı tavsiye ederim bu kadar sık sorun yaşayan yoktur herhalde

Oyla:
KS
KS

dr.huseyinunal

Apple Sever
Konular
8
Haklısınız çoğu tweak hata veriyor. Sabah telefonu yedekledim. Komple sıfırlayıp baştan jailbreak yaptım. Sadece zaruri tweakleri kurdum. Ekstra olarak bir tek bu tweaki kurdum. Yine aynı hata devam ediyordu. iPhoneSE den de kaynaklanıyor olabilir bilemiyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim

Oyla:
KS
KS

dr.huseyinunal

Apple Sever
Konular
8
HOCAM telefonu bir sıfırlayıp tekrardan jailbreak etmenizi ve Tweak kurmanızı tavsiye ederim bu kadar sık sorun yaşayan yoktur herhalde

Sizin tavsiyeniz kafamı kurcaladı ve jailbreak ayarlarımın tam sıfırlanmadığını hatırladım. iPhone'u ayarlardan sıfırlamıştım ama jailbreak ayarları sıfırlanmamıştı. Cihazı ayarlardan veriler dahil komple sıfırladıktan sonra jailbreak ve cydia ayarlarını da sıfırlamam gerekiyormuş. unc0ver uygulamasını ignition sitesi üzerinden indirdim bu sefer. ve jailbreak ayarlarından "refresh icon cache" ve "Restore RootFS" seçeneklerini aktif hale getirdikten sonra jailbreak ekranına döndüm ve restore rootfs butonuna tıkladım. Cihazı zaten sıfırlamıştım, bu işlemle jailbreak geçmişimi de sıfırlamış oldum. Ve cihaz yeniden başladıktan sonra tekrar jailbreak yaptım. Artık cydia da sıfırlanmıştı. Geçmiş jailbreak ayarlarımdan eser kalmamıştı. Her haliyle sıfırdan jailbreakli bir iPhoneum olmuştu.

Ve mutlu son :) Kodi sorunsuz çalışıyor. Belki başkaları da kodi veya başka bir uygulamada sorun yaşarsa nasıl sıfırlamaları gerektiği konusunda fikir olur diye paylaşmak istedim.

<
Sıfırlama öncesi cihazı itunes üzerinden yedeklemeyi unutmayın. Cydia repolarını, tweak deb dosyalarını ve tweak ayarlarını da backupAZ3 tweaki ile yedeklemeyi unutmayın.

Ama tavsiyem daha sonra aynı tweakleri baştan kurmamanız. Bu sefer eleyerek, sadece işinize yarayacak tweakleri kurun. Bir de bir tweaki kurduktan sonra resipring edin ve bir süre telefonu kullanın. O tweakin herhangi birşey ile çakışmadığından, bir sorun yaratmadığından emin olmak için bir çok menüye, bir çok uygulamaya girip denemek gerekiyor. Bu da zaman ister. O tweakin sorunsuz çalıştığından emin olduktan sonra yeni tweakleri de bu şekilde yüklemenizi öneririm. Büyük bir iştahla tweakleri ard arda deneme heyecanına kapılıp koca bir tweak yığını oluşturabiliyoruz. Sonra bir sorun çıktığında hangi tweakten kaynaklandığını bulmakta zorlanıyoruz. Benim bu süreçte çıkardığım en büyük ders bu oldu.
>

Yardımcı olmaya çalışanlara çok teşekkür ederim.

Oyla:
KS
KS

dr.huseyinunal

Apple Sever
Konular
8
Sorun "floatingdockplus" tweakinden kaynaklanıyormuş. Bu tweaki kurduğumda yine aynı sorunla karşılaştım. Kaldırdığımda da sorun düzeldi.

Aşağıdaki repolar ve sürümlerin hepsi aynı hatayı verdi.

Sürüm: 1.3.3k

Repo: Trappledestek

Sürüm: 1.3.4.1
Repo: Hackyouriphone

Sürüm: 1.3.4.1

Repo: Pulandres

Bigboss reposundan plus olmayan versiyonunu yükledim ve sorun çözüldü. Sorunsuz çalışan tweak:
FloatingDock
Sürüm: 1.5
Repo: Bigboss

Oyla:
Geri