Bu rehberde, Apple'ın standart 3 uygulama limitini aşmanıza olanak tanıyan ve bilgisayarı sadece bir kez kurulum için kullanacağınız en yeni
SideStore yöntemini adım adım anlatıyoruz.
Ön Hazırlıklar
- Bilgisayar: Windows veya Mac (Kurulum için sadece bir kez gereklidir).
- Windows Kullanıcıları İçin: Microsoft Store'dan Apple Devices uygulamasını indirin ve kurun.
- Cihaz: İnternet bağlantısı olan bir iPhone veya iPad.
1. Adım: iLoader Kurulumu ve Cihaz Bağlantısı
- Bilgisayarınıza iLoader uygulamasını indirin ve kurun.
- iPhone veya iPad'inizi kablo ile bilgisayara bağlayın.
- iLoader uygulamasını açın; cihazınız otomatik olarak algılanacaktır.
2. Adım: Apple ID ile Giriş ve SideStore Yüklemesi
- iLoader içerisinde Apple ID'nizle giriş yapın. Eğer iki faktörlü doğrulama (2FA) açıksa, cihazınıza gelen kodu girin.
- Uygulama içindeki "Installer" bölümüne gidin.
- Buradan "Live Container + SideStore Stable" sürümünü seçin. (Bu yöntem normal 3 uygulama limitini aşmanızı sağlar).
- "Install" butonuna basın ve yükleme bitene kadar cihazı ayırmayın.
3. Adım: Cihaz Üzerinden İzinlerin Verilmesi
- Ana ekrana gelen Live Container ikonuna tıklamadan önce; Ayarlar > Genel > VPN ve Cihaz Yönetimi yolunu izleyin.
- Apple ID'nizin üzerine dokunarak uygulamaya "Güven" seçeneğini işaretleyin.
- Ardından Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Geliştirici Modu kısmına giderek bu özelliği aktif edin ve cihazı yeniden başlatın.
4. Adım: SideStore ve LiveContainer Eşleştirmesi
- Live Container uygulamasını açın. Sol üst köşedeki SideStore ikonuna dokunun; sistem sizi otomatik olarak SideStore uygulamasına yönlendirecektir.
- SideStore içinde Settings (Ayarlar) sekmesine gidin ve Apple ID'nizle tekrar giriş yapın.
- Giriş yaptıktan sonra SideStore'u tamamen kapatın ve tekrar Live Container'ı açın.
- Live Container ayarlarından "Import certificate from SideStore" seçeneğine tıklayın. Sertifika başarıyla içe aktarıldığında kurulum tamamlanmış olur.
5. Adım: Sertifika Yenileme (7 Günlük Süre Uzatma)
Ücretsiz Apple geliştirici sertifikaları 7 günde bir yenilenmelidir. Bunu bilgisayarsız yapmak için:
- App Store'dan "Local DevVPN" uygulamasını indirin ve kurun.
- Uygulamayı açıp "Connect" diyerek yerel VPN bağlantısını başlatın.
- VPN bağlıyken SideStore uygulamasını açın ve uygulamalarınızın süresini uzatmak için "Refresh" butonuna basın.
Önemli Not: Bu yöntem sayesinde istediğiniz IPA dosyalarını artık limitlere takılmadan cihazınıza yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.