[REHBER] iOS Cihazlara IPA Yükleme: SideStore & LiveContainer Yöntemi (Jailbreak Gerekmez)

vynghard

Apple Sever
Konular
2
Adım
Mert
Meslek
Öğrenci
Cihaz
iPhone 13
Daha fazla  
Adım
Mert
Meslek
Öğrenci
Cihaz
iPhone 13
Bu rehberde, Apple'ın standart 3 uygulama limitini aşmanıza olanak tanıyan ve bilgisayarı sadece bir kez kurulum için kullanacağınız en yeni SideStore yöntemini adım adım anlatıyoruz.

Ön Hazırlıklar​

• Bilgisayar: Windows veya Mac (Kurulum için sadece bir kez gereklidir).
  • Windows Kullanıcıları İçin: Microsoft Store'dan Apple Devices uygulamasını indirin ve kurun.
  • Cihaz: İnternet bağlantısı olan bir iPhone veya iPad.

1. Adım: iLoader Kurulumu ve Cihaz Bağlantısı​

1. Bilgisayarınıza iLoader uygulamasını indirin ve kurun.
  2. iPhone veya iPad'inizi kablo ile bilgisayara bağlayın.
  3. iLoader uygulamasını açın; cihazınız otomatik olarak algılanacaktır.

2. Adım: Apple ID ile Giriş ve SideStore Yüklemesi​

1. iLoader içerisinde Apple ID'nizle giriş yapın. Eğer iki faktörlü doğrulama (2FA) açıksa, cihazınıza gelen kodu girin.
  2. Uygulama içindeki "Installer" bölümüne gidin.
  3. Buradan "Live Container + SideStore Stable" sürümünü seçin. (Bu yöntem normal 3 uygulama limitini aşmanızı sağlar).
  4. "Install" butonuna basın ve yükleme bitene kadar cihazı ayırmayın.

3. Adım: Cihaz Üzerinden İzinlerin Verilmesi​

1. Ana ekrana gelen Live Container ikonuna tıklamadan önce; Ayarlar > Genel > VPN ve Cihaz Yönetimi yolunu izleyin.
  2. Apple ID'nizin üzerine dokunarak uygulamaya "Güven" seçeneğini işaretleyin.
  3. Ardından Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Geliştirici Modu kısmına giderek bu özelliği aktif edin ve cihazı yeniden başlatın.

4. Adım: SideStore ve LiveContainer Eşleştirmesi​

1. Live Container uygulamasını açın. Sol üst köşedeki SideStore ikonuna dokunun; sistem sizi otomatik olarak SideStore uygulamasına yönlendirecektir.
  2. SideStore içinde Settings (Ayarlar) sekmesine gidin ve Apple ID'nizle tekrar giriş yapın.
  3. Giriş yaptıktan sonra SideStore'u tamamen kapatın ve tekrar Live Container'ı açın.
  4. Live Container ayarlarından "Import certificate from SideStore" seçeneğine tıklayın. Sertifika başarıyla içe aktarıldığında kurulum tamamlanmış olur.

5. Adım: Sertifika Yenileme (7 Günlük Süre Uzatma)​

Ücretsiz Apple geliştirici sertifikaları 7 günde bir yenilenmelidir. Bunu bilgisayarsız yapmak için:

1. App Store'dan "Local DevVPN" uygulamasını indirin ve kurun.
  2. Uygulamayı açıp "Connect" diyerek yerel VPN bağlantısını başlatın.
  3. VPN bağlıyken SideStore uygulamasını açın ve uygulamalarınızın süresini uzatmak için "Refresh" butonuna basın.

Önemli Not: Bu yöntem sayesinde istediğiniz IPA dosyalarını artık limitlere takılmadan cihazınıza yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…