Apple Intelligence'a nihayet Türkçe desteği geldi! iOS 26.1 Beta yayınlandı

Konular
496
Adım
Alper
Cihaz
İPhone 12 Pro
Daha fazla  
Adım
Alper
Cihaz
İPhone 12 Pro

iOS 26.1 beta 1 bugün kullanıma sunuldu ve desteklenen yeni diller sayesinde AirPods Canlı Çeviri ve Apple Intelligence'da büyük genişlemeler sunuyor.​

1758633919524.png

iOS 26.1 beta 1 bugün kullanıma sunuldu ve desteklenen yeni diller sayesinde AirPods Canlı Çeviri ve Apple Intelligence'da büyük genişlemeler sunuyor.

iOS 26.1, AirPods'a beş yeni Canlı Çeviri dili, Apple Intelligence'a sekiz dil ekliyor. Geçtiğimiz hafta Apple iOS 26 ve AirPods Pro 3'ü tanıttığında, Apple Intelligence ve AirPods Canlı Çeviri için yakında yeni desteklenen dillerin geleceğini belirtmişti.

Bu durumda, 'yakında' ifadesi gerçekten de çok yakında anlamına geliyordu. iOS 26.1 beta 1, her iki cephede de desteklenen dilleri genişletiyor.

iOS 26.1 ile AirPods Canlı Çeviri artık şu dilleri destekliyor:

Çince (Mandarin, basitleştirilmiş)
Çince (Mandarin, geleneksel)
İtalyan
Japonca
Korece

Bunlar, İngilizce (ABD ve İngiltere), Fransızca, Almanca, Portekizce (Brezilya) ve İspanyolca (İspanya) olmak üzere halihazırda desteklenen dillere katılıyor.

1758634017463.png

Ayrıca, daha geniş Apple Intelligence özellik seti çok daha fazla dilde kullanıma sunuluyor.

iOS 26.1, Apple Intelligence'a sekiz yeni dil desteği getiriyor:

Çince (geleneksel)
Danimarkalı
Flemenkçe
Norveççe
Portekizce (Portekiz)
İsveççe
Türkçe
Vietnam

iOS 26.1 beta 1'de yeni diller dışında henüz herhangi bir yeni Apple Intelligence özelliğine rastlanmadı. Bununla birlikte, bu dil genişletmeleri, Apple Intelligence'ı henüz kendi ana dillerinde kullanamayan dünya genelindeki kullanıcılar için büyük bir adım niteliğinde.

Geri