Cheackraa1n kurulum ve aktif etme ?

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8
SORUM BASİT :

Checkra1n jailbreak yüklü bir cihaz nasıl aktif edilir. Yani olurda telefon restart atar ise checkra1n jailbreaki tekrar nasıl aktif ederiz?
cydia subsrate yüklememiz şart mıdır?

Edit: linux işletim sistemi için soruyorum ve vereceğiniz cevaplara göre deneme yapacağım. Mesela cihazıma checkra1n jailbreak yükleyip sonra cihaza restart atıp tekrar aktif etmeyece çalışacağım.
Neden böyle birşey yaptığımıda izninizle söylemek istiyorum, çok kısa zamanda şehir dışına cıkıcam ve yanıma laptopu alamam ama USB alabilirim. Gideceğim yerlerde zaten PC bulabilirim. Bu konu en çok merak ettiğim konudur.
Linux checra1n jailbreak yüklü bir cihaz tekrar nasıp aktif edilir. Bunun ‘cydia Subsrate’ ile ilgisi var mı?

Şu an checkra1n’i yüklüyorum ve denemelik bir kaç tweak yükleyip cihazı restart atacam. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar...F4C385C1-0578-4985-81BF-832808D35BB0.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
KS
KS

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8
Checkra1n aktif ederken karşılaşabileceğim her türlü sorunla, şu an karşılaşmak istiyorum ve o yüzden cihazımı checra1n yüklü iken restart atıcam. Tabi ilk önce checkra1n’i kurayım ondan sonra bu konuyla alakalı bilgisi olanlar beni yeşillendirirse çok sevinirim herkese iyi forumlar 🤚🏻

DeliTurK

Administrator
Yönetici
Admin
Kurucu
Apple Expert
Adım
Devrim
Meslek
Güvenlik
Cihaz
iPhone 13 Pro Max
Konular
1,198
kapndığında cihazini<da checkra1n kalkar sadece cydia kalacaktır. sonra cihazac usb takıp programı açıcak ve yonlendirmeleri takip ederek.. yapabilirsiniz.. basit..

ubuntu kuracaksanız.. bu konu : Rehber - Ubuntu Checkra1n Jailbreak kolay kurulum İOS 12.4 - 13.3.1
USB edecekseniz taşınabilir: Video - Bootra1n ile Checkra1n yükleme (VoidLinux) Video Anlatım
SANALLAŞTIRMA özelliği var ise.. : Tavsiye - Ra1nUSB, ile Checkra1n Yükleme Alternatif

cydia Subsrate alakası yoktur.. BU İKİ JAİLBREAK ARACI GEÇİŞLERDE geçerli ... tek araç kulanmanızı tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
KS
KS

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8
kapndığında cihazini<da checkra1n kalkar sadece cydia kalacaktır. sonra cihazac usb takıp programı açıcak ve yonlendirmeleri takip ederek.. yapabilirsiniz.. basit..

ubuntu kuracaksanız.. bu konu : Rehber - Ubuntu Checkra1n Jailbreak kolay kurulum İOS 12.4 - 13.3.1
USB edecekseniz taşınabilir: Video - Bootra1n ile Checkra1n yükleme (VoidLinux) Video Anlatım
SANALLAŞTIRMA özelliği var ise.. : Tavsiye - Ra1nUSB, ile Checkra1n Yükleme Alternatif

cydia Subsrate alakası yoktur.. BU İKİ JAİLBREAK ARACI GEÇİŞLERDE geçerli ... tek araç kulanmanızı tavsiye ediyorum.

hocam peki telefon restart attı ve checkra1n dediğiniz gibi kalktı sadece twekler ve cydia kaldı. Bu adımdan sonra hazır USB de bulunan linux işletim sistemini pcde format atar gibi başlatarak Aktif edebilir miyim? Böyle bir durumda girmemiz gereken kodlar nedir ? Sizi paylaştığınız konudaki aynı kodlarla aktif edebilir miyim

KS
KS

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8

hocam cihaza cehckrq1n kurdum bi kaç tweak yükledim ve cihaza rest attım checkra1n kayboldu ve tweaklar cydıa duruyordu.Sonra bootra1n yaptım ve cihaza yenıden aktif hale getirmek istedim yalnız hata kodu verdi ve checkra1ni kurmadı. Bende tekrar bootra1n kurdum ve sudo checkra1n komutunu girdikten sonra gelen menüde usbyi PC’ye bağladım ama telefona takmadım. Telefondan ses kısma tuşuna 7 saniye basılı tutup sonra usbnin ucunu telefona taktım ve elimi bi 7-8 saniye daha telefonun ses kısma tuşunda tuttum ve cihaz otomatik kurtarma moduna geçti. Ama checkra1n ekranı da algıladı cihazı sorunsuz şekilde. Ve checkra1n işlemini başlattım ve okey jailbreaki aktif ettim. Hepinizin eline koluna emeğine sağlık. Tek merak ettiğim bootra1n, usbra1n yada lınux checkra1n arasında bir fark var mıdır? Eğer var ise diğerlerine yönelebilirim sadece bootra1n taşınabilir olduğu için harika geldı. Buluta bootra1n İSO yu kaydederim gittiğim her yerde 1gblık USB satın alırım 10 lira bişeydir :))) ve yüklemeyi başarırım. Şimdi öylesine son kez jailbreaki pasif hala getirip tekrar aktif edicem çok hoşuma gitti ❤️ İyi forumlar

tarcan555

Apple Sever
Konular
1
hocam cihaza cehckrq1n kurdum bi kaç tweak yükledim ve cihaza rest attım checkra1n kayboldu ve tweaklar cydıa duruyordu.Sonra bootra1n yaptım ve cihaza yenıden aktif hale getirmek istedim yalnız hata kodu verdi ve checkra1ni kurmadı. Bende tekrar bootra1n kurdum ve sudo checkra1n komutunu girdikten sonra gelen menüde usbyi PC’ye bağladım ama telefona takmadım. Telefondan ses kısma tuşuna 7 saniye basılı tutup sonra usbnin ucunu telefona taktım ve elimi bi 7-8 saniye daha telefonun ses kısma tuşunda tuttum ve cihaz otomatik kurtarma moduna geçti. Ama checkra1n ekranı da algıladı cihazı sorunsuz şekilde. Ve checkra1n işlemini başlattım ve okey jailbreaki aktif ettim. Hepinizin eline koluna emeğine sağlık. Tek merak ettiğim bootra1n, usbra1n yada lınux checkra1n arasında bir fark var mıdır? Eğer var ise diğerlerine yönelebilirim sadece bootra1n taşınabilir olduğu için harika geldı. Buluta bootra1n İSO yu kaydederim gittiğim her yerde 1gblık USB satın alırım 10 lira bişeydir :))) ve yüklemeyi başarırım. Şimdi öylesine son kez jailbreaki pasif hala getirip tekrar aktif edicem çok hoşuma gitti ❤ İyi forumlar
tebrikler. sen isteyerek yapmışsın. benim telefonda tekrar jb yaptım aynı yöntemle. cydia kuruldu ama tıklayınca açılıp kapanıyor. 3 kez yeniden denedim olmadı. sen nasıl başardın acaba. ben neyi eksik yapıyorum anlamadım.

KS
KS

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8
tebrikler. sen isteyerek yapmışsın. benim telefonda tekrar jb yaptım aynı yöntemle. cydia kuruldu ama tıklayınca açılıp kapanıyor. 3 kez yeniden denedim olmadı. sen nasıl başardın acaba. ben neyi eksik yapıyorum anlamadım.

kardeşim cihaz modelini söyle yardım edeyim sana

KS
KS

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8
iphone x 13.3.1 sürüm. teşekkürler.

bak kardeşim anlatayım. İlk önce telefonunu tamamen kapat. Sonra
bilgisayarı bootra1n olarak başlat.
admin passaword ve sudo checkra1n konutlarını yazıp entere bas karşına checkra1n yükleme ekranı gelecek. Bu ekran geldiğinde bak burası çok önemli harfi harfine uygula checkra1n yükleme ekranı geldiğinde telefonunun USB ara kablosunu bilgisayara tak ama telefona takma. Çünkü telefona takarsan telefon direk açılır ve kurtarma moduna geçmez.
şimdi ne yaptık biz. Bootra1n checkra1n menüsüne kadar geldik. Sonra ara kabloyu bilgisayara taktık ama telefona takmadık ve telefonda bu arada hala kapalı.
şimdi telefonunun kapalıyken ses kısma tuşuna 7 saniye basılı tutuyorsun ve basılı tutarken ara kablonun ucunu telefona takıyorsun ama telefona kabloyu takmana rağmen elini ses kısma tuşundan çekmiyorsun. Ne zaman telefonun ekranında altta paylaşacağım ekran gelir ise ve ekranda telefonunun modelini görür ise o zaman elini ses kısma tuşundan çekiyorsun. Unutma güç tuşunu hiç kullanmıyoruz. Kapalı telefona ses kısma tuşuna 7 saniye basılı tutup sonra ucu bilgisayarda takılı olan kablonun diğer ucunu telefonuna takıyorsun ve altta resmini paylaşacağım ekran gelene kadar elini çekmiyorsun Bir de ekran da telefonunun model ismini görene kadar çekmiyorsun. Şimdi uygula ve bana haber ver.

Ekli dosyalar

• 8713081A-5528-46B7-9D49-75B9D2474C1E.jpeg
    8713081A-5528-46B7-9D49-75B9D2474C1E.jpeg
    39.2 KB · Görüntüleme: 4
KS
KS

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8
Ekran da model ismi derken checkra1n yükleme ekranından bahsediyorum. Telefonda paylaştığım ekran resmî geldiğinde bilgisayarının ekranında da iPhone X yazısını gördüğünde elini ses kısma tuşundan Çek ve yükleme işlemlerine bu şekilde devam et. Sonrasını biliyorsun zaten.

KS
KS

zoruoynayan

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
8
iphone x 13.3.1 sürüm. teşekkürler.

sonrasını bilmiyorsan anlatabilirim.Start butonuna basınca ekranda 5 den geri sayan yazı çıkacak ve senden ses kısma ve güç tuşuna basmanı istetecek. Sonra 10 dan geri sayacak orda da elini güçten çekeceksin amasez kısma tuşuna basmaya devam edeceksin.

Geri