Checkra1n - Linux Çıktı. - iOS 12.4 - 13.X.X

ckarakaya

Yeni Üye
Konular
4
80118012

- Linux desteği geldi!
- Webra1n'i tanıtır.
- Düşük seviyeli yamalar artık esneklik için sıfırdan tasarlanmış yepyeni pongoOS'umuz tarafından yönetiliyor.
- Hata ayıklama amacıyla CLI'ya yeni bir geçiş bayrağı ekler.
- GUI ve CLI'ye özel önyükleme bağımsız değişkenlerinin ayarlanmasına izin veren yeni bir seçenek ekler.
- Henüz resmi olarak test edilmemiş yeni iOS ve iPadOS sürümleri için sürüm kontrolünü atlamak için bir seçenek ekler.
- iOS ve iPadOS 13.3.1 desteği eklendi.
- Checkra1n uygulaması artık internetin açılmasını gerektirmiyor.

Linux Desteği
Bu, Linux için destek ekleyen ilk checkra1n sürümüdür. Linux sürümünün yüklenmesi hakkında daha fazla bilgiyi .

Bilinen Sorunlar
Raspberry Pi Zero ve Raspberry Pi 3 gibi bazı cihazlarda güvenilir şekilde çalışmayabilir.
- Birden fazla cihazı jailbreak yapmaya çalışırken, yalnızca ilk deneme başarılı olur. Çözüm: her jailbreak girişiminden sonra checkra1n'yi yeniden başlatın.

Linux checkra1n ile ilgili ayrıntılara .

• Debian tabanlı linux işletim sistemi. Ubuntuya göre yapılacaktır. İndirmek için:
  • Rusuf programı Windows için:
  • Minimum 8 GB usb disk GEREKİYOR..
1- İlk olarak indirdiğiniz Ubuntu kurulum imajını bulabileceğiniz bir yere koyun.
2- İndirmiş olduğunuz Rufus Programını açın ve USB Diskinizi takın.
3- Diskinizin Rufus programında göründüğünden emin olun.
4- Seç butonuna tıklayarak ubuntu kurulum imajını seçiniz.

5- Başlat butonuna tıklayın. Gelen uyarıya seçili ve yanında önerilen olarak OK diyin.
6- İşlem tamamlanana kadar bekleyin.
8- Açılan yükleme menüsünden sol taraftan Türkçe'yi seçip Ubuntu'yu kur diyin.
9- Klavye düzeninizi seçin. Dilerseniz ağa bağlananın.
10- Güncelleştirmeler kısmından eğer sadece Jailbreak için kullanacaksanız Minimal kurulumu seçebilirsiniz.
11- Kurulum bitene kadar bekleyin.
12- Kurulum bitince sistem yeniden başlatılacaktır.
13- Sistemimiz açılınca sağ üstten Skip ve Next Next diyip masaüstüne ulaşıyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
konu düzenlenmiştir.. teşekkürler

güzel donanımı mac os desteklemeyen kullanıcılar için ilaç gibi gelecek

bugün flashbellek aldım macos hackintosh kurdum üzerine bu geldi :) usb üzerinden çalışan bir linux degil mi sabit diskimize yüklemiyoruz ?

bugün flashbellek aldım macos hackintosh kurdum üzerine bu geldi :) usb üzerinden çalışan bir linux degil mi sabit diskimize yüklemiyoruz ?
Sabit diskinize kurabilirsiniz sanal makina olayını yarın deneyeceğim çalışacaktır büyük ihtimalle

çok ufak bir araştırma ile win + linux ubuntu kurabilirsiniz. Böylece pc açılışta win veya ubuntu olarak size soru soracak. linux ile başlatıp jailbreak yapabilirsiniz

İphone5s ios 12.4.4
Bu cihazda deneyen var mı arkadaşlar ?

iphone 5s 12.4.4 jb. çalışıyor.

Geri