İddia: Microsoft Steam'i satın alacak

Albert_Wesker

Emekli Yönetici
Apple Expert
Elit Üye
Apple Sever
Adım
Gökhan
Cihaz
iPhone 11
Katılım
13 Haz 2018
Mesajlar
1,312
Çözümler
3
Tepkime puanı
1,822
Puanları
2,464
Yaş
35
Konum
Türkiye


Şirket, Steam Deck sayesinde Valve'ın zaten bir dayanağı olan bir şey olduğu için, bunun Microsoft için mantıklı olmasının birçok nedeni var. Bunun ötesinde, Microsoft'un PC oyun gelirini büyük ölçüde artıracaktır, çünkü Steam Store'a sahip olmak esasen bir para yazıcısına sahip olmak gibidir.

Ancak, bunun Valve için bir anlam ifade ettiğine inanmak için birkaç neden var. Daha önce de belirtildiği gibi, Steam Mağazası bir para yazıcısıdır ve bazı tahminler yılda 10 milyar doların üzerinde gelir elde eder. Şirketin kendisinin yaklaşık 8 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor ve Forbes'e göre, Valve'in kurucu ortağı ve CEO'su Gabe Newell'in kendi başına 4 milyar doların üzerinde bir net değeri var, ancak net değer doğrudan anında mevcut nakite dönüşmüyor.

Valve özel bir şirkettir ve varlığının tamamı boyunca olmuştur, bu nedenle şirketin finansmanı ve Steam Store gibi bir şeyin veya Counter-Strike, DotA ve Half-Life gibi IP'nin gerçek değeri hakkında çok az kamuya açık ayrıntı alıyoruz, tam bir gizem olmaya devam ediyor. Herhangi bir PC oyuncusu, Valve'ın 16 milyar dolardan çok daha değerli olacağını tahmin edebilir.

Bu söylentinin kaynağı Dior, Gabe Newell'in Valve'ın yüzde 25'inden daha azına sahip olduğunu da iddia etti, bu da milyarlarca dolarlık net değerinin büyük bir bölümünün geldiği yer olacaktı. Newell aniden nakit para kazanmak ve emekli olmak istemiyorsa, Valve'ın Microsoft'tan bir yana, herhangi bir satın alma teklifini eğlendirdiğini görmüyorum. Bununla birlikte, birçok Valve çalışanının hisse senedi opsiyonuna sahip olduğu bilinmektedir, bu nedenle büyük bir teklif yapılırsa oylamaya sunulacaktır.
 
Üst