Windows Üzerinden Checkra1n Jailbreak Yapma

Reloading_Data

Jailbreaking
Elit Üye
Yeni Üye
Apple Sever
Konular
51
arkadaşlar kısacası size bir kaç sorundan bahsedicem özellikle amd işlemci kullanana arkadaşlar için.
Dün baya testler yaptım şöyle bir sonuçlara vardım.
Evde kullandıgım pc amd ve high sierra kurulumu yaptım. Kurulum başarılı oldu ve masaüstü geldi.Fakat jb yaparken checkrain uygulaması kapanıyordu yani jb yapmıyordu telefonu. Diğer yöntem olarak bu konudaki yöntemi denedim fakat bundada uygulama error veriyordu. Yani kısacası arkadaşlar pc'nize mac os kurulabiliyorsa tamamen ve jb yapabiliyorsanız bu konudaki yöntemide yaptığınızda çalışıcaktır. Eğer cihazınıza mac os kurulamıyor veya kurulum ekranında işletim sistemini kurarken hata veriyorsa bundada hata vericektir. Yani pc'nizin donanımı mac os uyumluysa ve sorunsuz kuruluyorsa bu yöntemde işe yarıyor.Eğer kurulamıyorsa bu yöntemle ile boşuna uğraşmayın. Çalışmaz.

KS
KS
Kemal Kürşat

Kemal Kürşat

Visual Basic Studio Developer
Yönetici
Admin
Apple Expert
Konular
139
Web sitesi
www.trappledestek.com
arkadaşlar kısacası size bir kaç sorundan bahsedicem özellikle amd işlemci kullanana arkadaşlar için.
Dün baya testler yaptım şöyle bir sonuçlara vardım.
Evde kullandıgım pc amd ve high sierra kurulumu yaptım. Kurulum başarılı oldu ve masaüstü geldi.Fakat jb yaparken checkrain uygulaması kapanıyordu yani jb yapmıyordu telefonu. Diğer yöntem olarak bu konudaki yöntemi denedim fakat bundada uygulama error veriyordu. Yani kısacası arkadaşlar pc'nize mac os kurulabiliyorsa tamamen ve jb yapabiliyorsanız bu konudaki yöntemide yaptığınızda çalışıcaktır. Eğer cihazınıza mac os kurulamıyor veya kurulum ekranında işletim sistemini kurarken hata veriyorsa bundada hata vericektir. Yani pc'nizin donanımı mac os uyumluysa ve sorunsuz kuruluyorsa bu yöntemde işe yarıyor.Eğer kurulamıyorsa bu yöntemle ile boşuna uğraşmayın. Çalışmaz.
Tecrübeni bizimle paylaştığın için teşekkür ederim herkes sen gibi duyarlı olsa keşke

daslaman

Yeni Üye
Apple Sever
Konular
3
MacOS kurmadan Jailbreak yapımı.

Gereksinimler :

1 adet 16 gb boyutlu usb bellek

Transmac programı : [Hidden content]

Hackintosh DMG : [Hidden content][Hidden content]

Checkra1n DMG : [Hidden content][Hidden content][Hidden content]

Some Frameworks and Dylibs : [Hidden content][Hidden content][Hidden content][Hidden content]

1.Önyüklenebilir bir USB bellek oluşturma

Bu yüzden her şeyden önce macos kurulum dosyaları ile önyüklenebilir bir usb bellek oluşturmanız gerekir. Transmac'ı açın, usb'nize sağ tıklayın ve “Disk görüntüsü ile geri yükle” yi seçin.

Ekli dosyayı görüntüle 7152

Hackintosh dmg ile geri yükleyin, bu biraz zaman alacak ...

Ekli dosyayı görüntüle 7153

Flash belleğiniz 3.0 ise mutlaka usb3.0 portuna takın.

TransMac uygulamasından oluşturduğunuz usb belleği seçin ve içerisine ekteki indirdiğiniz zip içerisindeki dosyaları aşağıda ilettiğim şekilde sürükleyip bırakın
-- "AppleFSCompression.framework" klasörünü >> /System/Library/Frameworks/ bölümüne
-- "MobileDevice.framework" klasörünü >> "/System/Library/PrivateFrameworks" bölümüne

Ekli dosyayı görüntüle 7154

Ekli dosyayı görüntüle 7155

Şimdi checkra1n dmg'yi kurulum çubuğunuzun ana dizinine kopyalayın.

Ekli dosyayı görüntüle 7156

Bilgisayarı yeniden başlatıp boot menüsünden flash belleğimizi seçerek devam ediyoruz.

Gelecek olan ekranda Catalina yazılı olana tıklayarak macOS yükleme ekranına gelin. Gelecek olan ilk ekranda dil seçimi yapın ve ilerleyin.

Catalina
yükleme ekranını göreceksiniz. Burda mouse yukarı doğru götürdüğünüzde üst çıkan sekmede "Utilities" kısmından "Terminal" uygulamasını açın.

Sağ üst kısımdan klavye seçimini "Türkçe" olarak ayarlayabilirsiniz.

Tekrar terminal ekranına gelip aşağıdaki komutları girmeye başlayın.

Kod:
ls /Volumes/
(İlk karakter küçük bir L)

Bu komut size bağlı sabit sürücülerinizi ve usb çubuklarınızı gösterecektir, şimdi kurulum çubuğunuzun tam adını görebilirsiniz.

hdiutil attach /Volumes/The Name of your installation device/checkra1n\ beta\ 0.9.7.dmg

Kod:
bu benim durumumda: / Volumes / Hackintosh \ Sierra \ Zone / checkra1n \ beta \ 0.9.7.dmg

Bu, checkra1n dmg'yi sabit disk olarak bağlar.

Ardından checkra1n'yi başlatmak için sonraki komutu çalıştırın

Kod:
/Volumes/checkra1n/checkra1n.app/Contents/MacOs/checkra1n -v

Şimdi terminal sizden bir DFU moduna almanızı isteyecek, işiniz bitti. Bağlı iDevice'inizle dfu moduna girerek jailbreak'i başlatmanız yeterlidir.

mehmet

Apple Sever
Konular
0
teşekkü
MacOS kurmadan Jailbreak yapımı.

Gereksinimler :

1 adet 16 gb boyutlu usb bellek

Transmac programı : [Hidden content]

Hackintosh DMG : [Hidden content][Hidden content]

Checkra1n DMG : [Hidden content][Hidden content][Hidden content]

Some Frameworks and Dylibs : [Hidden content][Hidden content][Hidden content][Hidden content]

1.Önyüklenebilir bir USB bellek oluşturma

Bu yüzden her şeyden önce macos kurulum dosyaları ile önyüklenebilir bir usb bellek oluşturmanız gerekir. Transmac'ı açın, usb'nize sağ tıklayın ve “Disk görüntüsü ile geri yükle” yi seçin.

Ekli dosyayı görüntüle 7152

Hackintosh dmg ile geri yükleyin, bu biraz zaman alacak ...

Ekli dosyayı görüntüle 7153

Flash belleğiniz 3.0 ise mutlaka usb3.0 portuna takın.

TransMac uygulamasından oluşturduğunuz usb belleği seçin ve içerisine ekteki indirdiğiniz zip içerisindeki dosyaları aşağıda ilettiğim şekilde sürükleyip bırakın
-- "AppleFSCompression.framework" klasörünü >> /System/Library/Frameworks/ bölümüne
-- "MobileDevice.framework" klasörünü >> "/System/Library/PrivateFrameworks" bölümüne

Ekli dosyayı görüntüle 7154

Ekli dosyayı görüntüle 7155

Şimdi checkra1n dmg'yi kurulum çubuğunuzun ana dizinine kopyalayın.

Ekli dosyayı görüntüle 7156

Bilgisayarı yeniden başlatıp boot menüsünden flash belleğimizi seçerek devam ediyoruz.

Gelecek olan ekranda Catalina yazılı olana tıklayarak macOS yükleme ekranına gelin. Gelecek olan ilk ekranda dil seçimi yapın ve ilerleyin.

Catalina
yükleme ekranını göreceksiniz. Burda mouse yukarı doğru götürdüğünüzde üst çıkan sekmede "Utilities" kısmından "Terminal" uygulamasını açın.

Sağ üst kısımdan klavye seçimini "Türkçe" olarak ayarlayabilirsiniz.

Tekrar terminal ekranına gelip aşağıdaki komutları girmeye başlayın.

Kod:
ls /Volumes/
(İlk karakter küçük bir L)

Bu komut size bağlı sabit sürücülerinizi ve usb çubuklarınızı gösterecektir, şimdi kurulum çubuğunuzun tam adını görebilirsiniz.

hdiutil attach /Volumes/The Name of your installation device/checkra1n\ beta\ 0.9.7.dmg

Kod:
bu benim durumumda: / Volumes / Hackintosh \ Sierra \ Zone / checkra1n \ beta \ 0.9.7.dmg

Bu, checkra1n dmg'yi sabit disk olarak bağlar.

Ardından checkra1n'yi başlatmak için sonraki komutu çalıştırın

Kod:
/Volumes/checkra1n/checkra1n.app/Contents/MacOs/checkra1n -v

Şimdi terminal sizden bir DFU moduna almanızı isteyecek, işiniz bitti. Bağlı iDevice'inizle dfu moduna girerek jailbreak'i başlatmanız yeterlidir.
rl

Bybatr10

Apple Sever
Konular
0
Arkadaşlar dediğiniz gibi jailbreak yaptım ama dleasy tweaki güncellenmiş 2.8.5 yüklerim ama cihaz respringte kaldı zorla kapattım checkrain ile tekrar jailbreak yapmak istedim ama elmada kalıyor Yardımcı olurmusunuz ne yapabilirim

KS
KS
Kemal Kürşat

Kemal Kürşat

Yönetici
Admin
Apple Expert
Konular
139
Web sitesi
www.trappledestek.com
Arkadaşlar dediğiniz gibi jailbreak yaptım ama dleasy tweaki güncellenmiş 2.8.5 yüklerim ama cihaz respringte kaldı zorla kapattım checkrain ile tekrar jailbreak yapmak istedim ama elmada kalıyor Yardımcı olurmusunuz ne yapabilirim

dalgaland

Apple Sever
Konular
0
Merhabalar,
Hiçbir sorun yaşamadan son aşamaya kadar geldim. Checkra1n komutunu da yazdıktan sonra cihazı bir başka usb portuna takıp DFU moda aldım, lakin hiçbir hareket olmadı.
Yönlendirebilirseniz sevinirim..

KS
KS
Kemal Kürşat

Kemal Kürşat

Yönetici
Admin
Apple Expert
Konular
139
Web sitesi
www.trappledestek.com
Merhabalar,
Hiçbir sorun yaşamadan son aşamaya kadar geldim. Checkra1n komutunu da yazdıktan sonra cihazı bir başka usb portuna takıp DFU moda aldım, lakin hiçbir hareket olmadı.
Yönlendirebilirseniz sevinirim..

videoyu gözden geçirin eksik veya atlamış olabileceğiniz bir adım olabilir.
duruma göre geri dönüş yaparsınız.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Geri